сряда, 2 ноември 2011 г.

Пълнени чушки по средиземноморски


Продукти:
4 големи чушки
160 гр. кускус
50 гр. борови семки
20 бр.
черни маслини
100 гр. сирене фета
20 бр. чери домати
босилек

Приготвяне:
Чушките се разрязват на половинки по дължина, семките им се отстраняват и се поставят в микровълнова фурна за 2-3 минути, за да омекнат. Междувременно кускуса се сварява в леко подсолена вода, след което се отцежда и към него се добавят боровите семки, маслините, нарязаното на малки кубчета сирене, нарязаните на четвъртинки чери доматчета и босилека. С получената смес се пълнят чушките, след което се запичат за около 10 минути в загрята на 200°С фурна. Готовото ястие се сервира веднага.