Печените червени чушки са любима зимнина. Особено вкусна е комбинацията им с чесън и магданоз, когато са подправени с мед и ябълков оцет. Ето как може да си ги приготвите сами:

Необходими продукти

50 бр. червени чушки

½ ч.ч ябълков оцет

½ ч.ч олио

1 с.л. захар

1 с.л. мед

2 с.л. сол

1 глава чесън

1/2 връзка магданоз

15 зърна черен пипер

Начин на приготвяне

Чушките се опичат и се обелват. Изчистват се от семето и се слагат в дълбок съд.

В купа се приготвя маринатата като се смесват олиото, оцетът, захарта, медът, солта и черният пипер. Разбърква се всичко, докато се разтворят съставките. С готовата марината се заливат чушките и се оставят 30 минути.

В буркани се нареждат плътно една до друга чушките като всеки ред се поръсва с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Когато всеки буркан се напълни, чушките се заливат с част от маринатата.

Стерилизират се за 8-10 минути, за да се запази хрупкавостта на чушките.