Gotvach.bg»Статии»Любопитно»51 люти чушки изяде индийка за 2 минути

51 люти чушки изяде индийка за 2 минути

AdminAdmin
Администратор
95442k
Люти Чушки

Индийката Анандита Дута Тамули постави нов световен рекорд, от който останаха изумени и най-запалените любители на пикантната кухня, съобщи Би Би Си. За две минути тя изяде 51 люти чушки. 26-годишната Анандита се надява да влезе в Книгата на рекордите на Гинес с постижението си.

Под погледа на известния британски готвач Гордън Рамзи тя схрускала чушлетата, които са от вида "Бут джолокия", признат за най-лютата разновидност на този зеленчук в света. Преди две години те бяха вписани в рекордите на Гинес като най-люти.

Чушлетата се отглеждат само в щата Асам. Лютивината им се измерва в единици по скалата на Сковил. По нея бут джолокия достига 1 млн. единици, докато обикновената зелена чилийска чушка е около 1500.

Индийката се оплакала, че не била във форма и не могла да представи пълните си възможности. На журналистите тя казала, че неотдавна изяла 60 чушки за 2 минути. Разказала, че обичала люти чушки от дете и ги похапвала от малка, докато връстниците є предпочитали ягоди. Един от местните готвачи разказал, че веднъж пред група изумени съграждани Анандита си натъркала очите с люти чушки.

Самият Гордън Рамзи, който снимал в североизточната провинция телевизионен сериал за индийската кухня, не могъл да изяде и една.

Опитал една, но веднага я изплюл и поискал вода. Предишният рекорд по ядене на люти чушки принадлежи на южноафриканец, който успял да погълне осем за една минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest