Кулинарни рецепти » Боб в червени камби

 Боб в червени камби

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г сварен боб
• 12 камби от туршия
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио или зехтин
• 1 с.л. доматен сос
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в 2 с.л. олио. Поръсваме с червения пипер и объркваме с доматения сос.

Чушките също поопържваме в мазнина, оставяме да изстинат и тогава им отрязваме дръжките. Разбъркваме част от боба със задушения лук, посоляваме и пълним чушките с тази смес.

В тавичка разстиламе останалия боб, правим в него вдлъбнатинки, където слагаме чушките, поръсваме отгоре с още малко олио и печем в силна фурна.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало