Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Данчо Боев е от София. Работил е като професионален готвач в "Ню Отани" и в круизни кораби. На именния си ден днес ни предлага поредната вкусна рецепта за пълнени чушки с пилешко месо.
ПРОДУКТИ
800 г пилешко филе
2 кофички кисело мляко
1 ч.л.чубрица
1 ч.л.сол
50 г олио
1 яйце
2 с.л.брашно
4 разноцветни камби
50 г кашкавал
3/4 китка магданоз
50 г маслини
100 г домати
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме едната кофичка мляко със солта, чубрицата и пилешкото филе. След като престои 1-2 ч в хладилник, месото се запечатва на тиган заедно с млякото.
Нарязваме полуготовото месо на кубчета, смесваме го с яйцето, брашното и половин кофичка мляко. След като измием и изчистим камбите, ги пълним с готовата смес. За разнообразие може да ги комбинираме, като на зелената чушка поставим капак от червената.
Печем ги във фурна на 180 градуса в тава с вода. Преди готовност поставяме кашкавала и маслините да се запечат.
Правим сос към готовото ястие от 1/2 кофичка кисело мляко, ситно нарязани домати и магданоз и го поднасяме.